Helsingborgs Fältrittklubb
SVRF & Skåne RF
Dagens lunch
Lunch serverar vi vardagar mellan 11.30-14.00 79:- inkl. salladsbuffé, måltidsdryck och kaffe efter maten. Ät på plats eller ta med.
Veckans meny

Samarbetspartners och Sponsorer

Våra tränare

   HFRK i samarbete med dressyrtränaren/ domaren och ryttarinnan Ditte Egholm Nielsen

Ditte brinner för dressyr, hon är aktiv tävlingsryttare i GP klasser. Utbildad och licensierad B-tränare samt domare i Sverige och Danmark, med kvalifikation att döma St. Georges.
Hennes 2 döttrar har tävlat ponnydressyr framgångsrikt internationellt och nu på frammarsch på häst.
Ditte har även jobbat med talangutveckling under några år på uppdrag av SvRF.
Helsingborgs Fältrittklubb/Ridsportens Hus erbjuder träning under höst/vinter i samarbete med Ditte.
Alla discipliner oavsett nivå är välkomna till dressyrträning.

 

 

  Helena Feuk är B-tränare i hoppning, stildomare samt utbildare av nya stildomare. Helena dömer SM-KVAL för ponny på flera olika platser samt SM.
Hon har själv ridit ponny-SM, unghäst VM, Falsterbo mm. och tagit medaljer i lag-SM: Guld, Silver och Brons.
Helena har utbildat flertal hästar från noll till svår klass, Helena själv har tränat mest för: Peter Eriksson, Göran Casparsson, Bo Kristoffersen, Sylve Söderstrand och Henk Nooren. Även ridit för: George Morris, Rolf-Göran Bengtsson

 

 

 Sofie Thurdin är mycket populär hopptränare, utbildad C-tränare som har tagit flera ekipage från nybörjare till mästerskapsnivå. Hon jobbar i nära samarbete med landslagsledningen och är ute på många internationella tävlingar.
När Sofie var aktiv ryttare utbildade hon flertalet unghästar som sedan såldes vidare till elitryttare. Hon tävlade själv unghästarna upp till 135.
Sofie har även varit lagledare för Hfrk´s elitlag på ponny, där dem ridit hem ett brons och ett silver.
Är en väldigt engagerad tränare som ser helheten från markarbete till tävling.
Duktig på att anpassa träning efter nivå.

 

 OS ryttaren Pether Markne är A tränare i såväl hoppning som dressyr, han är även landslagstränare i hoppning och även engagerad i dressyr på landslagsnivå. Han är välkänd och flitigt anlitad över hela världen.
Pether har format sin träningsfilosofi ur det bästa av två ridsportvärldar, dressyr – hoppning kryddat med inspiration från hela hästvärlden. Målet är att bygga starka, framgångsrika och långvariga relationer mellan häst och ryttare, där ödmjukhet för hästen och uppgiften alltid är utgångspunkten.

 

 

I samarbete med Dressyrsporren kan vi presentera Conrad Schumacher. Han är en av världens mest erfarne tyska dressyrtränare. Tränat ett flertal ekipage till OS och mästerskap på olika nivåer och framgångsrika team från Tyskland, Holland, England och USA. Conrads tränare var den legendariske Dr. Josef Neckerman som gav honom nycklarna för framgång. Conrad har på sin meritlista framtagit ett 40-tal internationella ekipage och OS-medaljörer. Bl.a. Sven Rothenberg och Ellen Bontje.
Förutom Ellen Bontje har han även tränat Sven Rothenberg och Gonnelien Rothenberg som tillsammans ridit ihop 22 st mästerskapmedaljer! Conrad fokuserar bl.a. på ‘utbildning av ryttaren’ och ‘systematical approach’, ‘mental fitness’ och ‘neckcontrol’ med honnörsordet ‘FEEL’ genomgående i sitt system.

Conrad Schumachers träningsfilosofi
‘Passion för det man sysslar med’ – vara hängiven, beredd att utsätta sig för ‘prövningar’, d.v.s. höra sanningar och vara beredd att arbeta. Vara teoretiskt kunnig, ha tålamod, kontroll, självförtroende och kunna fokusera.
Framgång kommer också inifrån – ur självförtroende som bygger på kunskap. Ju hårdare man arbetar desto bättre blir ens självförtroende.
Att utveckla en dressyrhäst är ett systematiskt arbete som ska bygga på en riktig grund. Man bör ej forcera utbildningen med tricks och hårda tag, utan hästen ska känna sig lugn och trygg och förstå vad den ska göra.
Hästen ska stolt och villigt utföra det ryttaren ber om.
En vinnare fokuserar på det som går att kontrollera – den egna kunskapen och träningen! ”

10-07-17 av Johanna Lindbäck