Helsingborgs Fältrittklubb
SVRF & Skåne RF
Dagens lunch
Lunch serverar vi vardagar mellan 11.30-14.00 79:- inkl. salladsbuffé, måltidsdryck och kaffe efter maten. Ät på plats eller ta med.
Veckans meny

Samarbetspartners och Sponsorer

Funktionärsanmälan

HFRK är en av Sveriges mest populära tävlingsarrangörer. En förutsättning för att kunna arrangera dessa tävlingar är att det finns funktionärer som arbetar med allt det praktiska. Eftersom vi oftast har väldigt många startande i klasserna, blir dagarna långa. Därför behövs det fler funktionärer som är villiga hjälpa till vid tävlingar.

Vilka funktionärer behövs?

Det finns massor av olika uppgifter vid en tävling, det behövs personal på banan, vid framhoppningen, ringmasters samt olika uppgifter i sekretariat och domartorn samt sjukvårdskunniga. Dessutom behövs det personal vid funktionärsservering, parkering och uppstallning.

Ett annat viktigt arbete där det behövs många som hjälper till är vid banbyggnaden. Det sker oftast kvällen före en tävling, samt flera gånger under tävlingsdagarna. Städning behövs också – så vår fina anläggning kommer till sin rätt.

Alla behövs vid våra tävlingar! Tävlingsryttare, privatryttare och ridskoleryttare är alla lika önskvärda och välkomna att vara med. De som varit med som funktionär tycker det är både roligt och lärorikt. Dessutom lär man känna väldigt många nya människor i klubben!

Vad innebär de olika funktionärsuppgifterna?

Banpersonal

Att vara uppsatt som banpersonal innebär att du ska stå på banan under pågående klass. Du får intruktioner av banbyggare och dennes assistent. Det är vikitgt att du är uppmärksamma och följer hästen som är inne på bana. Mobiltelefonförbud gäller. Om ni är många på banan ska ni vara beredda på att eventuellt gå ut och hjälpa till på parkering eller uppstalning.

Framhoppning

Här står du antingen och krattar bakom eller framför hinder. Det gäller att ha full koll på om en ryttare tänker hoppa. Ryttarna höjer och sänker själva, det är överdomaren som avgör om ryttaren följer regler. Är du tveksam hör av dig direkt till överdomaren. På framhoppningen finns även en ”tryckare” denna ska trycka fram rätt nummer så att rätt ryttare kan komma in på framhoppningen. Antalet ryttare betämmer Överdomare tillsammans med tävlingsledare. När klassen är klar ska ni hjälpa till att flyta undan hinder så att banan kan prepareras.

Ringmaster

Denne ska ropa in vem som ska stå på tur i gången. Du ska ha bra röst så att du hörs tydligt. Det är ett plus om du känner igen en del ryttre.

Banor/underlag

Har ansvar för att banorna prepareras enligt banbyggarens anvisningar. Till din hjälp har du traktor, 4-hjuling och vält.

Parkering

Ni tar emot våra gäster och anvisar dem till en lämplig plats.

Uppstallning

Ni servar ryttare med det som behövs. Nytt spån, var man ska hämta vatten. Ser till att gödselstacken alltid ser fräsch ut. Ser till att plocka in tomma spånsäckar och hösäckar som flyger omkring. Ansvarar för att natten blir lugn hos hästarna.

Sekretariat

Servar ryttare med allt från startlistor, ekonomi strykningar mm. Hjälper till att ordna med Shuttle servicen. Här krävs utbildad personal.

Domartorn

Här behövs tidtagare, domarsekreterare.

Shuttleservice

En service som kan utnyttjas av ryttare och hästägare för att tex komma till hotellet, köra och handla mm.

Priser

Du ansvarar för att rätt priser kommer till rätt prisutdelning. Att speakerna får information om sponsorer, prisutdelare mm.

Läktare

Under hela dagen ser ni till att allt skräp samlas upp och läggs i kontainern utanför stora ridhuset. Nya säckar finns i elrummet i ryttargången mellan ridhusen. Dörren är upplåst.

Tänk på att en HRFK funktionär alltid är trevlig mot våra gäster. Det finns inga problem som inte går att försöka lösa. Blir du irriterad visa aldrig det för våra gäster. Alla ska känna att hit vill resa fler gånger.

 

Funktionärsanmälan

Vilken/vilka tävling(ar) det gäller.
Ange gärna flera alternativ!
Ange gärna flera alternativ!
Här kan du skriva om exempelvis bara kan vissa tider.
26-05-17 av Lukas Larson